MŰTÉTEK

Centrumunkban az alábbi műtétek érhetők el

 

Teljes emlőeltávolítás utáni emlőrekonstrukciós műtét

Daganatmentes állapotban, több lépésben végzett műtét, melynek során saját szövetek és szükség esetén implantátum felhasználásával rekonstruáljuk az emlőt. A beavatkozást sok esetben az ellenoldali emlő plasztikájával együtt végezzük.

Részleges emlőszövet-eltávolítás utáni korrekció

Ma már kiemelt cél, hogy az emlő megtartásával érjük el az onkológiai szempontból biztonságos eredményt. Emlőmegtartó műtét tervezésekor a beavatkozás esztétikai eredményét, a páciens véleményét is figyelembe kell venni.

Mellbimbó rekonstrukció a legújabb plasztikai sebészeti eljárással

A 3D mellbimbóépítés egyik legkorszerűbb változatát Dr. Debreczeni Béla alkalmazta első körben Magyarországon. Az új módszerrel létrehozott bimbó később sem lapul össze, és 3-4 hónap helyett évek múlva is megőrzi formáját.

daganateltávolítás és emlőrekonstrukció egy menetben

Ha az onkológiai eredmények megengedik, akkor arra törekszünk, hogy daganatmentesítést és az emlő helyreállítását egy műtét keretében végezzük el, és az emlő megmaradt részéből azonnal megformázzunk egy kisebbet.

"ANGELINA JOLIE" MŰTÉT

Prevenciós célú emlőszövet eltávolítás nagy kockázatú BRCA-mutáció esetén

 

Az örökletes emlőrákesetek 25%-a mögött a BRCA1 és BRCA2 gének mutációi állnak. A genetikai vizsgálat esetleges pozitív eredménye esetén felmerülhet az ún. prevenciós célú emlőszövet eltávolítás.

A műtét maga régebb óta ismert, ám világhírét Angelina Jolie amerikai színésznőnek köszönheti, aki néhány évvel ezelőtt esett át a beavatkozáson, miután egy genetikai vizsgálat során kiderült, hogy az emlőrákra hajlamosító mutáns BRCA géneket hordoz.

„Nem érzem magam kevésbé nőnek. Képes voltam határozott döntést hozni, amely semmilyen módon nem csökkenti a nőiességemet." – Angelina Jolie

Fotó: Flickr.com

Korrekciós mellnagyobbítás

A műtét során nem csak a méretnövelés a cél, hanem a mellek alaki és helyzeti megjelenését is korrigáljuk

 

A korrekciós mellnagyobbítás történhet különböző mellfelvarrási technikákkal és belső szövetátrendezési módszerekkel. Ez utóbbi egy forradalmian új terület: minimálisan invazív technikával, endoszkópos módszerekkel úgy mozgatják a mell izomzatát és a mirigyállományt, hogy az implantátum felett úgynevezett emelési hatást hozzanak létre. Ehhez nagyon precíz anatómiai és biomechanikai ismeretek, továbbá műtéti jártasság szükséges.

„Nem csupán szépészeti beavatkozásokról van szó. Sokan szenvednek olyan problémáktól – fiatalok is –, amelyek nem minősülnek betegségnek, mégsem lehet velük teljes életet élni.”

Rontott mellplasztika korrigálása

Esztétikai eredményt kijavító korrekciós plasztikai műtétek

 

Dr. Debreczeni Béla a helyreállító műtétek egyik hazai specialistája, aki emellett igazságügyi orvosszakértőként is dolgozik, más hasonló esetekkel kapcsolatos kártérítési peres vagy peren kívüli eljárásokban, minden esetben szakértői intézetekkel együttműködve. Ezt a tevékenységet a plasztikai sebészeti szakma minőségügyi kontrolljának érdekében vállalta fel.

„Nagy esetszámban kerültek elém olyan sikertelen eredményű plasztikai műtétek, melyek a pácienseknek lelki szenvedést és testképzavart okoztak. Ilyen esetek helyrehozatalához magas felkészültség és jártasság, valamint tudományos ismeretek szükségesek.”