Mellnagyobbítás

Az általunk végzett mellnagyobbító műtétek során nem csak a méretnövelés a cél, hanem a mellek alaki és helyzeti megjelenését is korrigáljuk. Az ilyen műtéteket – a „sima” mellnagyobbítástól megkülönböztetve – korrekciós mellnagyobbításnak nevezzük, ami a lehető legszebb eredményt biztosítja.

 

A korrekciós mellnagyobbítás történhet különböző mellfelvarrási technikákkal és belső szövetátrendezési módszerekkel. Ez utóbbi egy forradalmian új terület: minimálisan invazív technikával, endoszkópos módszerekkel úgy mozgatják a mell izomzatát és a mirigyállományt, hogy az implantátum felett úgynevezett emelési hatást hozzanak létre. Ehhez nagyon precíz anatómiai és biomechanikai ismeretek, továbbá műtéti jártasság szükséges.

A műtét tervezése a hagyományos mérőmódszerek mellett ma már szoftveres háttérrel történik. A páciensekben általában a műtéti rajz áttekintése és a tükör előtti méretpróba (melltartóba helyezett implantátumokkal) után tudatosul, hogy milyen lesz az esztétikai végeredmény.

A legkisebb heggel járó műtét a mell alatti bemetszés. Ezzel el lehet végezni egy kisebb mértékben lógó emlő egyidejű emelését és nagyobbítását is. A mell nagyobbítását implantátummal végzik, amelyet hagyományos módszer szerint vagy a mellizom, vagy a mirigyállomány alá lehet beültetni.

Double bubble deformitás és fokozott animáció megszüntetése dual plane technikával mell alatti bemetszéssel

Újabb, szebb esztétikai eredményt adó módszer, ha az implantátum behelyezéséhez az izomzatot és a mirigyállományt szétválasztják, és az implantátum felső része a mellizom, alsó része pedig a mirigyállomány alá kerül (úgynevezett dual plane technika). Ennek az eljárásnak az az előnye, hogy a mell formája szebb, esése természetesebb lesz, és a mellizomzat összehúzódásával járó mozgásokkor sem ugrik össze az implantátum. A dual plane technika az izom alattiság tartósságát és a mirigy alattiság szépségét ötvözi.

A következő műtéttípus a bimbóudvaron keresztül történő beavatkozás. Ilyenkor egy kör alakú bemetszés után nem csak az implantátumot helyezik el dual plane helyzetbe, hanem az emlő bőrszövetét is megfeszesítik egy speciális varrástechnikával (Benelli-technika). Nagyobb mértékben logó emlőknél egy kisebb darabot el is távolítanak az emlő bőréből (pillangó plasztika, fordított T-vágással).

A fentiek mindegyike hegspóroló módszer, és a meglévő mirigyállományt egyenletesen teríti el az implantátum felszínén. Ennek következtében a kívánt gömb vagy csepp alak jön létre.

A műtét után a mell végleges formája átlagosan három hónap múlva kialakul, a hegesedés azonban egy évig is eltarthat, így erre kell leginkább odafigyelni. A hegek gondos ápolást igényelnek. Ennek módját is tartalmazza a részletes tájékoztató anyag, amelyet a páciensek a műtét után megkapnak orvosuktól (a tájékoztató itt olvasható»).

A korrekciós műtétek, illetve a beültetett implantátumok nem befolyásolják az emlőszűrés hatékonyságát (azaz nem fednek el esetleg megjelenő daganatokat), és nem idézik elő daganatok kialakulását.

Double bubble deformitás és fokozott animáció megszüntetése dual plane technikával bimbóudvar széli bemetszéssel

Double bubble deformitás és fokozott animáció megszüntetése dual plane technikával és invert T „pillangó” plasztikával