„Számomra a szakmai zsenialitás kevés, ha nincs egy csöppnyi lelki együttérzés a beteggel, akinek természetesen saját baja a legnagyobb és legsúlyosabb a világon. Az általam leírt történet főszereplője Dr. Debreceni Béla Zoltán.

Főorvos úr szakmai munkáját, emberségét, a róla elismeréssel, szeretettel beszélő páciensektől már régóta ismertem, sőt, saját szememmel győződhettem meg az eredményről némely beteg által, mivel én is a betegellátásban tevékenykedtem 2014 nyaráig. Ekkor szembesültem mellem rosszindulatú daganatos megbetegedésével. Azt, hogy az ember mit él át lelkileg ilyenkor, azt leírni szavakkal nem lehet, főleg az én esetemben, aki a munkája során a rákos megbetegedés tragikumával igen gyakran szembesült. Úgy gondolom, találkozásunk, mint orvos és beteg, egyikünk számára sem volt könnyű, mivel egészségügyi szakdolgozóból lett beteget nehezebb a pozitív együtt akarás oldalára fordítani a megélt negatív betegség kimenetelek miatt.

Konzultációnk jól sikerült, a doktor úr közvetlen volt, érződött az a mérhetetlen empátia és szakmai tudás magabiztossága amiről a „nagykönyvben” lehet olvasni. A kontrollok során tapasztaltam, hogy a többi betege felé is őszinte, korrekt, nagy lelkierőt és bizalmat adó a viselkedése. Jelenleg túl vagyok több műtéten, vár még rám jó pár, hogy az elvesztett nőiességemet visszanyerjem.

Főorvos úron minden egyes alkalommal érződik, hogy számára mennyire fontos, hogy az emlőt vesztett nők társadalmunkban ismét delejezően szépnek, szexisnek, teljes értékű, nőies idomokkal rendelkező hölgynek érezhessék és láthassák magunkat.

Nagy erőt ad gyógyulásomhoz ez a jót tenni akarás, amit sugároz felém is. Ezért igyekszem mindent megtenni, mint beteg, hogy teljes szakmai tudásával, emberszeretetével kölcsönösen alkossuk meg az egészséges női mivoltomat. Ezer köszönettel sem lehetne kifejezni annak elismerését, amit munkájával s lelkével képvisel.

Tisztelettel szeretném jelölni Dr. Debreceni Béla Zoltán főorvost az Astellas közönség díjra, aki a reményvesztett ember önbecsülésének visszaállításához finom érzésű mesteri munkájával hozzájárul.”