Emlőrekonstrukciós műtéten átesett kedves Hölgypáciensemmel készült az alábbi riport, 5 hónappal az első műtétet követően.

Életvidám, kiegyensúlyozott ember benyomását kelted.

Hálás vagyok Debreczeni doktornak, hogy általa visszakaptam a nőiességemet, és vele együtt az önbizalmamat is. Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, ami sokkal szebb lett, mint vártam. A doktor úr ugyanis sokkal  szebb melleket varázsolt nekem, mint amilyenek a betegségem előtt voltak. 

Mi a Te történeted, hogyan jutottál el Debreczeni doktor rendelésére?

Sajnos engem is szembesítettek minden nő rémálmával. Rosszindulatú daganatot találtak a bal mellemben. Az első sokk után megpróbáltam kizárólag a gyógyulásomra koncentrálni, megkezdődött a kezelés, előbb kemoterápia majd bal oldali teljes mastectomia (emlőeltávolítás) történt. Szerencsére sikerült időben felismerni a rákos daganatot és a gyors orvosi segítségnek köszönhetően teljes mértékben eltávolították a rákos sejteket a szervezetemből.

Fiatalon, 40 évesen, mellrák túlélőként elsődleges szempont volt, hogy minél előbb megtörténjen a mellrekonstrukció. Nem akartam éveket várni TB alapon a helyreállító műtétre.

Több orvosnál is jártál konzultáción?

Elkezdtem keresgélni az interneten, hogy hol tudnék szakszerű orvosi segítséget kapni. Több orvosnál és plasztikai sebésznél is jártam. Megkerestem Dr Debreczeni Béla Zoltán főorvos urat is, és már az első konzultáció után biztos voltam benne, hogy vele szeretném elvégeztetni a helyreállítást.

Konzultáción halottak alapján azonnal sikerült döntened, hogy igen, szeretnéd a műtétet?

Debreczeni főorvos úr maximális empátiával kezelte a helyzetemet, és őszintén elmondta, hogy mik a lehetőségeim. Határozott volt, mégis együttérző. Tudtam, hogy nála jó kezekben leszek. Magabiztossága megnyugtatott. Doktor úrnak nagy tapasztalata van a mellhelyreállító műtétek területén, és biztosított róla, hogy segít nekem az egészségem visszaszerzése után a nőiességem visszaszerzésében is!

Aztán belevágtunk. 2 műtétem volt. Alaposan felkészítettek, mindent türelmesen elmagyaráztak és gondos orvosi ellenőrzés után megműtött.

Hogy alakult a műtét utáni gyógyulásod?

Mindkét műtét jól sikerült, komplikáció mentes volt, köszönhetően a profi hozzáállásnak. Alapvetően pozitív élmény maradt. Az utasítások pontos betartása mellett gyorsan és szépen begyógyultak a sebek.

A doktor úr nagyon lelkiismeretesen, precízen, minden héten ellenőrizte a műtéti területet, a sebgyógyulás menetét. A kontrollok alkalmával mindig bátorított, és az emberséges hozzáállása sok erőt adott a gyógyuláshoz. Minden kérdésemre készségesen válaszolt. Szakmai tudása, a profizmus amivel dolgozik, szerintem megkérdőjelezhetetlen.

A kép illusztráció