Riport M-mel, aki egy implantátum csere után kereste fel Dr Debreczeni Bélát, és egy hegesedéssel, szövetvesztéssel, letapadásokkal érintett rontott mellplasztika kijavítását kérte tőle. A műtét jól sikerült, ennek kapcsán beszélgettünk vele Dr Debreczeni Kuny Domonkos utcai rendelőjében.

 

Milyen műtét miatt kerested fel Debreczeni doktort?

Mellnagyobbítás kapcsán kerestem fel a doktor urat, amit előzőleg sajnos elrontott egy másik orvos. A jobb mellem meglehetősen rossz állapotú lett a szövetveszteség, hegesedések, letapadások, és a torzult mirigyállomány miatt.

Ezek szerint rossz élményeidet félretéve újra belevágtál egy műtétbe. Mi volt az, amivel Dr Debreczeni meg tudott győzni, hogy érdemes bíznod a sikeres végeredményben?

Már a konzultáció alkalmával megbizonyosodtam arról, hogy jó helyen járok. Mivel korábban sajnos nem jó emberre esett a választásom, volt összehasonlítási alapom. Debreczeni doktor körültekintő, precíz, figyelmes, igazi profi benyomását keltette bennem, aki nem pénzorientált, hanem emberséges, és fontos neki a páciens elégedettsége. Sosem éreztem nála sürgetést, kapkodást, fejetlenséget, és azt, hogy futószalagon vagyok, mint a másik helyen. Látszott rajta, hogy a lehető legjobbat akarja kihozni, maximalista. Azért mertem belevágni az újabb műtétbe, mert éreztem, hogy az ő keze alatt nem lesz semmi baj.

Hogyan találtál rá DrD-re?

Ha jól emlékszem, akkor Google keresés volt rekonstrukciós plasztikai sebész kulcsszavakkal, miután mások (akik hasonlóan jártak, mint én az előző orvossal ) elmondása alapján szembesültem azzal a ténnyel, hogy a plasztikai sebészek többsége nem vállalná az elrontott plasztikai műtét kijavítását, sőt visszaküldene oda, ahol elrontottak.

Hogy alakult a 2. műtét utáni gyógyulásod?

Valójában a harmadik műtétem volt ez, az első még 2005-ben történt, ami teljesen zökkenőmentesen zajlott. A tavalyi volt a második, ami egy csere lett volna, az lett elrontva. Most a harmadik alkalommal szépen zajlik minden, ahogy kell, az előzmények miatt a “rontott oldalon” kellemetlenebb, de a bal oldalon szinte nem is érzem, hogy műtve vagyok.

Eredetileg miért operáltattad meg magad?

Az első műtétet azért szerettem volna, mert kifejezetten alulfejlett mellem volt, még az „A” kosár is nagy volt rám. Nyilván nem ettől nő egy nő, de mégiscsak a nőiesség egyik jelképe, szimbóluma a mell. Nem akartam úgy leélni az életem, hogy nő létemre nincs mellem.

Most végre megvalósulni látszik az álmod…

Igen, mert rendkívül megterhelő volt az elmúlt 1 év 3 hónap. Számomra rengeteg fájdalommal, fizikális szenvedéssel teli volt ez az időszak, így engem ez a része viselt meg a legjobban. Lelkileg sem könnyű, amikor az ember boldog, egészséges, és hibátlan csak éppen kicsi a melle, ami tökéletes alap egy szép munkához. Aztán szépülés helyett egy testi lelki roncs lesz. Hosszú ideig kellett úgy élnem, hogy az egyik oldalon nincs semmi, a másik oldalon pedig ott az implantátum. Ez idő alatt az életem része lett, hogy takargatom magam, bő pólókban járok, vagy szivaccsal teletömött sportmelltartóban. Egyelőre még azt hiszem nem teljesen fogom fel, hogy megint van a ruha alatt “valami”, ami nem egy szivacs darab, hanem az enyém, az én részem ?

Ha jól értem, Debreczeni doktor műtét előtt és a műtét után is különösen erős biztonsági hálót nyújtott neked?

Igen, részemről kialakult a maximális bizalom, ami a velem történtek után nagy szó. Éreztem hogy számíthatok rá, ha baj lett volna, akkor is tudta volna mit kell tennie, nem hagyott volna magamra. Hálás vagyok neki, a mai világban Ő egy nagy kincs az orvosok közt!

A kép illusztráció